Забрус

Якщо про віск наші люди знають достатньо, то про такий його різновид як забрус (або зрізки) мало хто чув. І даремно. Адже він - набагато корисніший і містить більше елементів, ніж звичайний віск. Що ж це таке той забрус? А це не що інше, як своєрідна покрівля, завдяки якій щільники можуть зберігатися кілька років поспіль, не втрачаючи смакових якостей солодкого продукту. Веде пасічник спеціальним ножем по дерев’яному брусу медової рамки й зрізані воскові кришечки випадають за нього. Саме вони приховують у собі найбільш корисні для людини біологічно активні речовини.

У зрізки входять секрети воскових та слинних залоз бджіл, квітковий пилок та прополіс. Отже, їх склад багатший і різноманітніший від складу воску. Тому й коло хвороб, які він лікує - ширше. Причому процес приймання цих «ліків» полягає у... жуванні солодкої суміші. Особливо це рекомендується при захворюванні органів травлення. В процесі пережовування покращується секреторна та рухова функції шлунку, що сприяє ліпшому кровообігу та підвищує працездатність.

Забрус ефективний і при лікуванні та попередженні інфекційних хвороб. Лікує дисбактеріоз кишечника, нежить. Зважаючи на те, що забрус приємний на смак, його полюбляють навіть діти. А це особливо корисно у весняно-осінній періоди, коли віруси атакують найдужче. Якщо ж він трішки жорсткуватий, то пасічники радять додати до нього меду. Це не зашкодить. Рекомендують жувати забрус впродовж 5-10 хвилин 4 рази на день.
Передозування, як і ковтання цього продукту, не зашкодить.

Забрус не викликає алергії і, що важливо, результат помітний практично відразу, причому без жодних ускладнень

Поділитись у соцмережах: