Генетичний код здоров`я

Побільше би нам таких відкриттів. Тих, які викликають у нас усвідомлення того, що теж здатні привідкрити таємниці, незбагненні за своєю складністю й прості за своїм вирішенням? Що це - розум, інтуїція, провидіння, сприйняти й прочитати які дано лише нам, людям? Яким чином ми відчуваємо прояв великого в малому та навпаки? Що змушує нас несподівано для себе самих зупинитися посеред дороги (роботи, обіду, відпочинку), зірватися зі сну й вигукнути «Еврика!» чи щось у цьому стилі, бо ми «стоїмо на порозі», «привідкрили двері» чи «заглянули за завісу»? Щось там є? Щось таке всередині нас - маленьке й неспокійне – безумовно є частинкою великого і геніального?Оце «таке» визирнуло «з-під завіси» наприкінці минулого тисячоліття, що завершилося майже повною розшифровкою гена. Виявляється, людина щораз відтворюється із заплідненої яйцеклітини за планом, закодованим в генах. Цей «план» сьогодні відомий нам під назвою генетичний код. Більше того, відомо, що цей код – один на всіх, тобто єдиний для всього живого на Землі: для бактерії, комахи, риби, тварини, …людини. Тож не випадково це відкриття було названо відкриттям тисячоліття, бо є найсильнішим доказом єдності походження та еволюції життя на планеті. Але одна із всіх живих істот є надзвичайно цікавою в плані унікальності її генетичного коду. Це відома всім бджола, яку до того ж, не випадково називають Божою комахою.

Виявляється, це єдине земне створіння, в якого генетичний код складається з двох частин. Одна складова знаходиться в клітинах самої бджоли, інша – в продуктах, які вона споживає і виробляє. Кожна частина має свій характер і призначення. Далі – ще цікавіше. Виявляється, співвідношення різних продуктів харчування визначає вид майбутньої комахи – робоча бджола чи матка (служка, яких багато, чи королева – одна-єдина на всю велику сім’ю), розвиток окремих органів і навіть цілих систем організму бджоли. Та яка людині з того користь, спитаєте ви. Виявляється, якщо вплинути здоровим генетичним кодом бджоли на організм людини, можна відновити функції, втрачені через екологію, інфекції, вікові зміни і навіть медицину?Усе живе на Землі має служити людині. Так захотів Творець. Тож бджола теж займає у цій службі свою особливу нішу. Вона супроводжує і захищає «вінець творіння» протягом усього життя. Спробуємо з’ясувати, яким чином людина отримує від бджоли так званий імунний щит для захисту свого здоров’я, чи: які продукти її харчування є носіями генетичного коду, а також які продукти життєдіяльності цієї працьовитої комахи приносять нам найбільшу користь.

Перелік та послідовність вас здивує:

  1. Маточне молочко.
  2. Бджолиний хліб – перга.
  3. Мед.
  4. Віск.
  5. Воскові зрізки - забрус.
  6. Прополіс.
  7. Бджолина отрута.
  8. Трутневий гомогенат.
  9. Тільця бджіл - підмор.
  10. Личинки маток і бджіл.
  11. Воскова міль.
  12. (Навіть) повітря з вулика.
  13. Інші.

Як бачимо, мед у списку займає далеко не перше місце. Не потрібно розповідати, що якщо наш коханий організм отримує все, що йому необхідно, незважаючи на всі згадані проблеми, то на здоров’я не скаржиться. Наш предок вживав усю бджолопродукцію, а не лише мед, і був здоровим. Взагалі, коли наші діди знаходили в лісі бджолине дупло, то вибирали все, що там було: віск, мед, пилок, прополіс і навіть мертвих бджіл і воскову міль. Потім усі компоненти товкли та вживали як одні з найкращих ліків того часу. Такий мед запасали на зиму практично в кожній родині. Продукти, які ми купуємо в магазині та з апетитом наминаємо, розщеплюються в шлунково-кишковому тракті на вітаміни, мікроелементи і амінокислоти зокрема, в результаті виробляється енергія.

Структуру людини вчені умовно поділяють на три рівні, кожному з яких необхідне своє енергетичне живлення:

1. Кістково-м’язова система - їй необхідна енергія третього рівня, груба й жорстка. Вона береться з тих же повсякденних продуктів харчування.

2. Нервова й ендокринна системи - потребують енергії другого рівня. Вона теж береться із продуктів харчування й складається з білків, жирів і вітамінів.

3. Центральна нервова система та психіка людини, нейрони головного мозку - вимагають енергії першого рівня, що береться із продуктів харчування, а також із наденергії (підживлення з космосу).

На сьогоднішній день після тієї їжі, що ми вживаємо, тільки на 80% енергетично перекривається перший рівень. Нервова й ендокринна системи перебувають у стані голоду. Що й казати про головний мозок і центральну нервову систему, які рятуються лише тією енергією, що надходить з космосу по невидимих каналах. Це саме той випадок, коли ми згадуємо, що всі хвороби від нервів, що, по суті, вірно.Виявляється, що бджолопродукція в повному обсязі містить всі три види енергії, крім того в ній - чудовий комплекс вітамінів, мікроелементів і амінокислот. Тому всю бджолопродукцію треба приймати в комплексі, при вживанні як можна довше розсмоктувати в роті, щоб прийняти енергію по максимуму, а мікроелементи й вітаміни нікуди не дінуться, бо в ній всі корисні речовини зібрані у таку композицію, яка допомагає їм засвоюватися в організмі. Штучним шляхом це зробити неможливо. Але, про все за порядком. Найбільшими носіями генетичного коду є перга (бджолиний хліб) і маточне молочко. Саме від співвідношення цих двох компонентів у «меню» личинки залежить вид майбутньої бджоли. Більше того, саме ці продукти є будівельним матеріалом для основних систем організму завдяки мінералам, вітамінам, ферментам, а також гормонам - всім складовим, що необхідні для реалізації програми генетичного коду.

Маточне молочко - речовина, що виробляється бджолами-годувальницями. Ним протягом трьох днів бджоли годують всіх молодих личинок, а протягом усього часу розвитку - маточних личинок і саму матку. За цей час личинки робочих бджіл збільшуються в 2000 разів і, що найцікавіше, під час росту відбувається генна корекція. Матка, що споживає лише маточне молочко, досягає зрілості значно раніше робочих бджіл і важить удвічі більше. Робоча бджола живе 35-40 днів, у той час як матка - 5-6 років і відкладає до 3000 яєць у день. Хіба не чудеса? Можна не казати, які хвороби лікує людина, споживаючи це «чудо». Регулюється робота судинної системи, зокрема – кровообіг головного й спинного мозку, артеріальний тиск, склад крові, синтез білка (основа всіх тканин), обмін речовин, що дуже важливо для профілактики старіння (Галеацо Річчі, лікар Папи римського Пія XII, лікував його маточним молочком). Покращується діяльність серця, сон, апетит, пам’ять, працездатність. Лікується безпліддя та імпотенція (є приклади, коли чоловіки у віці понад 90 років знов ставали батьками), навіть - злоякісні пухлини. Збільшується виділення адреналіну, що допомагає знімати депресію та галюцинації, попереджати психічні захворювання.Історичний факт, коли після бомбардувань Японії в людей почала розвиватися генна мутація. Розумні японці знайшли вихід у застосуванні маточного молочка. Дітям дошкільного віку дотепер видають безкоштовно мед і маточне молочко, що вирівнює ген - робить генну корекцію. Для того, аби виготовити свій хліб – пергу – бджолам доводиться застосовувати складну технологію. Збираючи пилок з квітів, вони приносять його до вулика і пророщують. В момент пророщування виділяється величезна кількість енергії. Бджоли якимось дивом консервують її, а виділяється ця енергія потім лише при взаємодії із живим організмом. Пророщений пилок потому проходить стадію молочнокислого бродіння, під час якої вона збагачується вітамінами й молочнокислими бактеріями. На останній стадії в продукт закладається кодова програма. Ось такий складний процес, схожий на випікання нашого хліба, лише без вогню й розжареної печі від російського чи туркменського газу.Про біологічну активність перги й годі казати. Під її впливом личинка за 3 дні збільшує свою масу в 1500 разів. Калій у цьому продукті (40%) визначає побудову й функціонування серцевого м’язу, обмін речовин і вивід токсинів з організму, магній (25%) – побудову й функціонування нервової системи, залізо (17%) регулює роботу кровотворної системи, склад кісток та їхню міцність. Судини стають еластичними, зникають бляшки, покращується кровообіг мозку, відновлюється мікрофлора.Безумовно, всі продукти життєдіяльності бджіл у тій чи іншій мірі є носіями загального генетичного коду, але два з них - перга і маточне молочко – вміщують у собі найбільшу за обсягом програму впливу на організм. Решта продуктів є додатковими і виконують завдання посилення дії основних.Мед також є носієм генетичного коду, але його основне призначення – енергетичне живлення організму. У ньому практично немає вітамінів, мінеральних елементів, але завдяки наявності коду він поліпшує взаємодію між органами, хоча й не є повноцінним будівельним матеріалом при їхньому відновленні. Далеко не останню роль у життєзабезпеченні бджолиної сім’ї виконують віск і прополіс. Воскові комірки забезпечують комфортні умови для життя бджіл і, завдяки високому вмісту вітаміну А, створюють сприятливі умови для вирощування розплоду й молодих бджіл.

А для нас віск є працьовитим «прибиральником»: проходячи через усі відділи кишечника, він всмоктує в себе найдрібніші частинки, що отруюють організм - токсини і шкідливі речовини, одночасно віддаючи власні активні речовини. Тому корисно вживати стільниковий мед, розсмоктувати й повністю ковтати разом із воском, який не розчиняється і не засвоюється в організмі. Шлунок можна промити якими-небудь травами, потім травичка починає розщеплюватися, і на цьому вся користь закінчується. Товстий відділ кишечника можна промити клізмами, а от середній, тонкий відділ – „сліпа” зона. Ось чому шматочок воску добре «проганяти» по кишечнику 2-3 рази на тиждень.Якщо з воску виліпити собі „лікаря”, придавши грудочці певну форму, то ми отримаємо ще один ефективний лікувальний засіб. Такий „восковий лікар” створює довкола себе енергетичне поле, що обертається і в результаті енергія потрапляє у всі органи нашого тіла. Достатньо на декілька хвилин у день прикладати таку грудочку до енергетичних центрів (так званих чакр, їх у людини 7), аби відрегулювати їх і швидко запустити в роботу вже через тиждень. Такий засіб – виключно індивідуальна справа, бо віск „запам’ятовує” ваші хвороби, а з іншою людиною буде обмінюватися інформацією.Унікальні властивості має свічка, зроблена з воску. Коли в лабораторії зробили аналіз полум’я при спалюванні парафіну, вугілля, дров і т.д., то з’ясувалося, що деякі види полум’я взагалі знищують біополе, травмуючи й розриваючи його, деякі - нейтральні, а воскова свічка при згорянні підживлює й гармонізує всі органи й системи, а також біополе людини. Стає зрозумілим, чому, за старих часів, епідемія чуми досить швидко минала. Молили Бога й палили ці маленькі воскові свічки наші бабусі, маючи при цьому здоров’я, яке не порівняти з нашим.

Мудрі люди вже нині приходять до того, що воскова свічка, привезена зі святого місця і запалена поруч із хворим, - найкращий лікар від недуги. Діти в таких сім’ях не знають, що таке таблетка і хто такий педіатр, зате добре знають слова Молитви і хто такий Пантелеймон-цілитель.

Прополіс - це універсальний антибіотик. Навіть язик не повертається назвати його антибіотиком (у перекладі з латинської: анти - проти, біос - життя). Хімічна формула антибіотика справді націлена проти життя. Її завдання - знищити все, що рухається, а все живе зробити неживим. Лише в товстій частині кишечника нашого організму присутні близько 400 видів кишкової мікрофлори, яка необхідна для його здорового функціонування. Крім того, весь організм - благодатна сфера для розвитку хвороботворних мікроорганізмів, зупинити який не в змозі навіть антибіотики. А про їхню шкоду вже чимало говорять і самі медики. Вчені провели простий експеримент: взяли дві чашечки Петрі, на одній зробили посів шкідливої мікрофлори, а на іншій - здорової кишкової. Подіяли антибіотиком на обидві чашечки. Антибіотик знищив мікрофлору як у першій, так і в другій чашці. Дослід повторили, але вже замість антибіотика використали прополіс. У чашці з хворобливою мікрофлорою прополіс знищив все, а в чашці зі здоровою він не зачепив жодного мікроорганізму, до того ж почався ріст кишкової мікрофлори. Тому можна зробити висновок, що прополіс знищує всю мікрофлору, яка шкодить живому організму, допомагаючи при цьому організму в цілому.

Бджолина отрута – засіб, відомий всім. Ці природні уколи, заради яких бджола віддає своє життя (бо не з змозі самостійно витягти і повернути собі жало), лікують радикуліт, розріджують кров, потрапляючи через кров у головний мозок, корегують його роботу. Її застосовують також як основу для мазі.

Воскова міль – начебто шкідник, який пожирає стільники. Але, якщо знати деякі секрети, можна і з цього шкідника видобувати ліки. Причому, не менш дивовижні. Найбільш серйозні досліди почав ще понад 100 років тому відомий російський вчений І.І.Мечніков, який намагався створити протитуберкульозну вакцину. Знаючи, що личинки воскової молі здатні переварити бджолиний віск, він припустив, що їхні ферменти, які відповідають за переварювання їжі, зможуть руйнувати і воскові оболонки туберкульозних бактерій. Залишалося провести досліди. Здогадки підтвердилися. Сьогодні на основі цілющого екстракту личинок воскової молі ми можемо лікувати не лише туберкульоз, а й впливати на інші запальні процеси, зокрема - хронічні бронхіти, бронхіальну астму, застуду. Можна навіть добитися розсмоктування свіжих рубців після інфаркту міокарда, оскільки такий препарат захищає і живить серцевий м’яз, лікуює серцеву недостатність, кріпить судини, запобігає варикозному розширенню вен, омолоджує організм і покращує супротив організму грибковим інфекціям.

Препарати з воскової молі непогано прижилися в акушерстві й гінекології, допомагаючи лікувати клімактеричні розлади, безпліддя (невиношування), анемію вагітності.

І на завершення ще один цікавий факт. Всім відомо, що в медицині точність діагнозу – основа успіху, помилка може призвести до важких наслідків. В апітерапії (лікуванні бджолопродуктами) діагноз може бути цілком загальним, тому що бджолопродукти при дії на організм самі визначають епіцентр захворювань і знаходять найбільш ефективні шляхи його одужання, використовуючи відповідні програми. Ключем до розшифровки генетичного коду, закладеного бджолами, є слина людини. Вона несе інформацію про стан практично всіх органів. Ось чому - апітерапія – це вживання бджолопродуктів малими дозами, тривале розсмоктування їх в роті та активація енергії, законсервованої бджолами. Якщо в генетичному коді людини є порушення, які виникли через погіршення взаємодії між органами, а значить стали причиною захворювань, то генетичний код бджолопродуктів відновлює втрачені зв’язки, усуває першопричину, а разом із нею й саме захворювання. Таким чином, бачите самі, генетичний код, закладений в бджолопродуктах, є, по суті, генетичним кодом здоров’я. Але пам’ятайте: здоровий код – від здорової бджоли. Що це означає для нас із вами: 1) з благополучної пасіки; 2) з екологічно чистого регіону; 3) виконання пасічником усіх ветеринарно-санітарних правил ведення бджільництва, отримання і зберігання бджолопродукції; 4) особистісні якості самого пасічника (!).

Оля Кущій

 

 
 

Поділитись у соцмережах: